Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
    ...
    Ники, казваш да разкарам кода ли
    Тогава, ако има външна намеса и влезе в режим "super lock" какво се прави, нали ЕКА кода е точно за това или бъркам нещо
    Еми Mumbler най-добре ще каже, обаче мисля че може да се изключи само пасивния имобилайзер. Ама моя всъщност беше изключен, пък и каското ми го покриваше що-годе.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
      Еми Mumbler най-добре ще каже, обаче мисля че може да се изключи само пасивния имобилайзер. Ама моя всъщност беше изключен, пък и каското ми го покриваше що-годе.
      Пасивния имобилайзер не е ли от значение само когато работи дистанционното и ресийвъра за него?
      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Може да се изключи и EKA кода и пасивния имобилайзер (това са две различни опции на системи).ЕКА кода е препоръчително да е включен(моделите произведени за САЩ са с изключен такъв или фиксиран на 1515) .При моделите производство след 97г. бобината (за пасивния имобилайзер) намираща се на контактния ключ е основен елемент в системата за синхронизация и припознаване на дистанционното управление.При изключен пасивен имобилайзер (при модели след 97г.) синхронизирането на дистанционното след по продължително откачане клемите на акумулатора е теоретически невъзможно.
        Последно редактирано от mumbler; 21-12-09, 18:10.

Коментар

Т.е. правилно си мисля, че махането на ЕКА кода не е добра идея и пасивния
          имобилайзер не ме касае, 'щото модела е '96, а и на всичкото от горе не
          работят и ресийвъра и дистаниционното.....
          Но като се замисля, ако все пак реша да инвестирам около 565лв.
          в ресийвър от 3-то поколение(YWY500170) и понеже вече инвестирах
          малко над 380лв за ново дистанционно.....(ма*ата на някой хора в МП)
          има ли значение, че моя модел е '96-та?
          Т.е. наличието на "бобината" в ключа е от значение годината на производството на модела
          или е от значение годината на производство на
          дадения чарк - в случея дистанционно с ключ, че нещо не разбрах
          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Колеги, по темата.
            аз имам един проблем - като купувах Рейнджа нямах резервен ключ. Успях да сглобя един, с дистанционно. Има ли начин да се програмира за да е пълноценен????
            TLC 200 V8
            TLC LJ79
            Toyota Prius2

Коментар

От: До: Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването

DSE `98ма - още като го купувах в Англия дистанционното (или централното???) бе капризно - винаги заключва, но не винаги отключва според предишния собственик това започнало откакто близо до дома му монтирали ретранслатор!!!
              ... дали е свързано с горното, но привеждането на контактния ключ от положение 2(контакт) в 3(старт) не дава ефект... стартера задействам чрез байпас на реле RL16...
              Благодарение на тези проблеми (и EASа) се сдобих с чудесен камион за смешни пари, но вече почва да ми писва да вдигам капака за всяко палене...
              и така - контактната ключалка ли не подава импулс?... буксите към релето ли (самото реле 16 сменях вече)? ... имобилайзера ли не разблокира (ама тогава ще пали ли дори и с байпас)? ... BeMCа ли нещо???
              Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
              Без въвеждане на EKA код няма да стане.
              Моля, осветлете ме що е то ЕКА-код, в какви случаи, къде и как се въвежда?
              Много важен е и въпроса на колегата над мен - имам доста дистанционни - може ли някъде някое от тях да се запознае с ВеСМа или с каквото трябва да кореспондира?

Коментар

От: Рейндж 2.5DSE`96 - проблем със запалването (по скоро проблем с електрониката)

Колега,
                ЕКА-код означава -> Emergency Key Access и е 4-ри цифрен код,
                който донякъде доказва на BeCM-a, че ти си собственика на колата,
                за да ти позволи да запалиш двигателя(евентуално).
                Въвежда се през ключалката на вратата по следния начин:
                1. Колата трябва да е заключена.
                2. Вкарваш ключа в ключалката на вратата и завърташ 4-ри пъти в посока
                заключване, като завърташ ключа на 90 градуса и го връщаш в изходна позиция
                (ако кода е активен в BeCM-a, трябва да има светлинна индикация
                от габаритите)
                3. Започваш въвеждането на първата цифра в посока отключване
                (ако цифрата е "2" завърташ на 90 градуса в посока отключване,
                връщаш в изходна позиция, завърташ на 90 градуса и отново връщаш
                в изходна позиция)
                4. Следващата цифра се въвежда по аналогичен начин, но в посока заключване.
                5. Третата цифра в посока отключване и четвъртата в посока заключване.
                6. След въвеждането на кода по описания по-горе начин отключваш колата
                отново с ключа и пробваш да запалиш(в рамките на 15 секунди иначе,
                ще трябва да правиш процедурата отново и имаш право на 3 опита,
                след това трябва да починеш за около 35-40 мин.)
                Самия код можеш да го вземеш от МП или Дару по VIN номера на колата,
                но за всеки случай трябва да знаеш и номера на BeCM-а, защото, ако е сменян
                може да не отговаря на тоя дето ще ти дадат.
                Дистанционните се обучават по сходен начин:
                1. Вкарваш ключа в ключалката на врата, завърташ на 90 градуса в
                посока на отключване, натискаш и задържаш копчето на дистанционното
                за отключване за 3 сек.
                2. Отиваш в изходна позиция и завърташ на 90 градуса в посока заключване,
                задържаш копчето на дистанционното за заключване за 3 сек.
                3. Вадиш ключа от ключалката и ако ти работи ресийвъра и дистанционното,
                което обучаваш, при натискане на копчето за отключване колата трябва да се отключи.
                Какво за теб означава "доста дистанционни"?
                По спомен, BeCM-а не поддържа повече от 5 ключа.....
                Поздрави
                Последно редактирано от valdivladi; 21-04-11, 22:59. Причина: Допълнение
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Още нещо, че снощи много ми се спеше....
                  Изрови от нета RAVE, преди можеше да се намери в green-oval.net,
                  ама напоследък нещо го реконструират и не става, та като попиташ чичко гугъл
                  RAVE download, ще се ориентираш от къде можеш още да го намериш
                  Поздрави
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Я да напиша и аз за една болежка, която се проявява понякога и е доста мистериозна.
                    Та значи моя P38 е снабден с чисто нов акумулатор вече близо 2 години (и аз не помня точно колко), но мистериозно, приблизително през 3-4 месеца ми се е случвало нещо да ми източи целия ток, ей така от нищото. Преди време когато за последно ми направи този проблем, забелязах, че след закачане на вече зареден акумулатор и възвръщане на живеца в джипката, се чува, слабо но отчетливо, някакъв звук като от вентилатор. Тогава не ми направи впечатление. Слава богу в близката по-вече от половин година не ми се е налагало да презареждам акумулатор.
                    Вчера, след като го паркирах пред дома ми и извади ключа от ключалката, ми направи впечатление, че се чува звук от нещо като вентилатор. Звука е слаб, но е достатъчно отчетлив. Започна едно обикаляне и слухтене но така и не разбрах от къде може да е. Покарах още малко, ръчках по HEVAC-а, вентилатори, климатроници, клапи, при следващото гасене вече го нямаше това бръмчене. Предполагам, че може би това "нещо" е причина за мистериозното източване на акумулатора. Правил съм тестове дали ми заспива BCM-а и да прави го. Някой да е имал подобна случка или да има някаква идея.
                    Land Rover Range Rover 2,5 DT
                    Land Rover Discovery 200 TDI
                    BMW F650ST - RIP
                    "Совите не са това което са"

Коментар

Звука случайно да се чува от зоната която съм оградилНатиснете снимката за да я уголемите

Име:hevac.jpg
Прегледи:1
Размер:61.8 КБ
ID:5317051

Коментар

Здравейте.
                        И аз имам една болежка с моя РР П38 2.5 ТД 1998г.
                        В петък сутринта отидох до работното си место и вечерта джипът не ще да запали. Върти и то сериозно но не пали.
                        Смених свещи и горивен филтър, заредих нафта но не ще и неще.
                        Дайте малко идеи.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-11-11, 15:15.

Коментар

Първоначално публикуван от pilot_ss Преглед на мнение
                          Здравейте.
                          В петък сутринта отидох до работното си место и вечерта джипът не ще да запали. Върти и то сериозно но не пали.
                          Дайте малко идеи.
                          На помпата има ли клапан? Ток до него стига ли?

Коментар

Първоначално публикуван от pilot_ss Преглед на мнение
                            Здравейте.
                            Дайте малко идеи.
                            Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            На помпата има ли клапан? Ток до него стига ли?
                            В бушониерата при двигателя извади релето на помпата в резервоара,
                            дай на късо със жица и чуй дали бъмчи помпата.
                            Успех.
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                              Звука случайно да се чува от зоната която съм оградил[ATTACH=CONFIG]381355[/ATTACH]
                              Mumbler, не е от вентилатора на датчика на HEVAC-a. Звука за който говоря се чува след изваждане на ключа.
                              Land Rover Range Rover 2,5 DT
                              Land Rover Discovery 200 TDI
                              BMW F650ST - RIP
                              "Совите не са това което са"

Коментар

Питах те не кога, а от къде се чува звука!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X